reklama
kategoria: Zdrowie
13 grudzień 2020

[2/3] Kiedy sięgnąć po koper

fot. nadesłane
Koper włoski uprawiany w wielu rejonach świata, od lat wykorzystywany jest (w postaci ziół, przyprawy i nasion) przy produkcji leków, alkoholu i potraw. Liście kopru są bardzo dobrym źródłem witaminy C i A, a także składników mineralnych takich jak fosfor, magnez, miedź, potas, wapń oraz pierwiastków śladowych, takich jak molibden i mangan. Ponadto koper zawiera dość duże ilości błonnika pokarmowego i dając uczucie sytości, stanowi idealną przekąskę dla osób dbających o prawidłową masę ciała.
REKLAMA
pogoda Zakopane
-3.9°C
wschód słońca: 07:10
zachód słońca: 16:36
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez Zakopanem

kiedy
2025-02-08 18:00
miejsce
Centrum Kongresowe "Gerlach"...
wstęp biletowany
kiedy
2025-02-14 19:00
miejsce
Watra, Zakopane, ul. Hr....
wstęp biletowany
kiedy
2025-02-25 19:00
miejsce
Le Scandale Zakopane, Zakopane,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-03-12 19:00
miejsce
Kino Giewont, Zakopane, ul....
wstęp biletowany